14. 6. 2017.
Svečano otvoreni 1. Dani otvorenih butelja 2017.

Dana 14. lipnja 2017. u 19.00 sati na Trgu Katarine Zrinske u Zagrebu, na Gornjem Gradu, u prostoru „Ljetnog kina Gradec“ otvoreni su „Dani otvorenih butelja“.

„Dani otvorenih butelja“ započeli su dodjelom nagrada najbolje ocijenjenim vinarima i vinima Zagrebačke županije, nakon čega su se nagrađena vina mogla degustirati. U jednom od najljepših prostora našeg grada i uz ugodnu glazbu posjetioci su uz zlatna vina mogli upoznati i zlatne vinare zagrebačke okolice.

Ovaj je projekt je ostvaren uz potporu Zagrebačke županije.

Većina, najmanje zlatom nagrađena vina iz okolice Zagreba bit će u ponudi Kesten terase / Ljetnog kina Gradec po pristupačnim cijenama na boce i čaše i dobro ohlađena do kraja srpnja.

„Dani otvorenih butelja“ trajat će sve do sredine srpnja i tijekom trajanja predstavljat će vinare i vina iz okolice Zagreba, vinare s Dunava i vinare iz drugih dijelova Hrvatske. Već slijedeći tjedan ugostit ćemo udrugu „Kraljevina“ iz Zeline, dok je 29.lipanj rezerviran za Škrletovo.

Srpanj počinje s vinima s Dunava (Erdut, Vukovar,Ilok, itd.) Namjera nam je od danas , pa nadalje, vinski istražiti Hrvatsku, predstaviti Zagrepčanima i njihovim gostima poznatu i manje poznatu vinsku Hrvatsku.

Smatramo da je Gornji grad u Zagrebu idealna lokacija za promociju i prodaju vina, te da bi u vrlo bliskoj budućnosti trebao postati bitna vinska točka u Hrvatskoj.